Bu Blog ta Güney Kore hakkında ki izlenim ve düşüncelerimi bulacaksınız.

Hayat burada devam ediyor bizim için. Yaşam Seul de biçimleniyor.

Bazen renkli hayret verici. Çoğunlukla enteresan...


1 Temmuz 2009 Çarşamba

SOSYAL YAŞAMA BAKIŞ

Sokakta ki insanlar Türk insanının aksine daha mutlu ve güleryüzlü görünürler. Kalabalıktırlar. Nereye gitseniz tenha bir yer bulmak olanaksızdır. Alışveriş merkezleri çoktur. Her yer onlarla doludur. Bizde ki Migros benzeri E-Mart ve Lotte büyük Hipermarketleri her semtte karşınıza çıkar. Kim`s Club denen alışveriş Hipermarketi de 24 saat açıktır. GeceTümünü Yaslanin bir yarısı bile kadın başınıza rahatlıkla gidebilirsiniz. Tüm sokaklarda olduğu gibi kimse size yiyecekmiş gibi bakmaz. Laf atmaz. Seul oldukça güvenli bir şehirdir. Kadınlar mini etek, şort ve topuklu ayakkabı meraklısıdır. En olmadık yerde bile bunları giyerler. Kar yağarken bile...Türkiye de ki gibi bir tehdit ortamından haberleri olmadığından bu gayet doğaldır ve modadır. Erkekler de bakmaz, laf atmaz, rahatsız etmezler. Bu konuda gayet medenidirler. Genç nüfus fazladır. Çocukları severler. Hatta Seul, çocuklar ve aileleri için cennet gibidir. Çünkü her alışveriş merkezinde bebek bakım odaları vardır. Microdalga fırın, su ısıtıcı gibi donanımları mevcuttur. Hatta resmi daireler de, hastaneler de çocuk oyun odaları yada oyun parkları bina içinde düzenlenmiş; çocuğunuzu avutmayı bekler.
Yaşlılar da hala çalışırlar. Hatta her iş kolunda kadınlar daha çoktur. Ama sokakta ki yoğurt satan üniformalı yaşlı kadınlar bile bakımlıdır. Ulu orta aynalarını çıkarıp yaşlısı genci makyaj yapmaya bayılırlar. Metro da otobüste cafe de ....Zaten Makyaj malzemeleri ve cilt bakım ürünleri satan dükkanlardan her yerde vardır. "Face Shop" bunlardan biridir. Ürünleri ucuz ve güzeldir; ben denedim.
Türk olmak iyi bir şeydir Seul de. Severler bizleri. “Brother Country” lafını sıkça duyarsınız. Birçok Koreli Türkiye ve İstanbul u merak eder.
İngilizce bilen Koreli satıcı azdır. Bilseler de garip konuşurlar İngilizceyi. Ama İngilizce öğrenmeye önem verirler çok. Çocukları o kurstan bu kursa koşar. İngilizce ve tekvando bunların başındadır. TV de İngilizce öğreten kanalları (Program değil tv kanalı) vardır. Hatta İngilizce adları yazılı hayvan resimli baskı yapılmış tuvalet kağıtları bile mevcuttur.

Hiç yorum yok: